Gratis verzending bij een bestelling boven de €65,- (alleen voor zendingen naar Nederland en België)
icon-close

NEW: Bike cleaning kit

Koerswiel is er niet alleen voor u, maar nu ook voor uw fiets! Neem eens een kijkje bij onze schoonmaakset! [klik hier]

Over ons

Het ontstaan van Koerswiel

Koerswiel is ontstaan uit het idee dat wij als wielrenners graag in het dagelijkse leven laten zien dat we wielrenners zijn of ervan houden. Sommige mensen doen dit door een gave tattoo, drinken wielrenkoffie in een wieler café of praten de hele zomer over de Tour, de Giro en de Vuelta. Met de kleding van Koerswiel kun je de echte fietssfeer ook uit te kunnen dragen als je niet in het zadel zit! En dit is niet alleen leuk om te dragen, maar het is ook het perfecte cadeau voor een wielrenner!


Onze visie

Bij Koerswiel proberen wij altijd de duurzame keuze te maken. Zo verzenden wij onze producten zoveel mogelijk in brievenbus pakketten, zorgen wij zoveel mogelijk voor goede maattabellen om retourzendingen te voorkomen en verzenden wij in speciale verpakkingen die hergebruikt kunnen worden als er wel een retourzending nodig is! Wij zijn dagelijks bezig met het maken en borduren van onze eigen ontwerpen op hoge kwaliteit kleding. Daarnaast hebben wij ook oog voor duurzaamheid, en verkopen wij zoveel mogelijk producten van organisch of gerecycled materiaal. Wij streven naar langdurig goed materiaal en gebruiken dan ook garen die geschikt zijn om veelvuldig te dragen en te wassen.


Waarom koerswiel?

Wielrennen, wie houdt er niet van? Tegenwoordig heeft bijna elk huishouden wel een wielrenfiets in de garage staan. Hoe heerlijk is het om op een zomerse dag, 's avonds, na het werken nog even lekker op de fiets te stappen om je hoofd leeg te fietsen in de Hollandse wind. Of om in het weekend met een groep vrienden of een ander clubje heerlijk een ronde te maken, even pauzeren voor een kopje koffie (met appeltaart natuurlijk!) bidonnetjes bijvullen en weer lekker in het zadel te springen. Natuurlijk gaat je fiets ook mee op vakantie, de bergen in Frankrijk verkennen net als de mannen in de Tour doen, Kommetjes halen op plekken waar stiekem niet zoveel mensen komen of juist op plekken waar de grote namen rijden. Om je even te kunnen meten met de groten der aarde; een ervaring rijker, illusie armer maar daar moeten we het misschien even niet over hebben... We wanen ons allemaal wel eens in een echte koers, dromen over de eindsprint winnen of alleen in de demarrage zitten terwijl we eigenlijk gewoon op de dorpsweg rijden in ons eigen dorp. Wielrennen is een mooie sport en het wordt tijd voor een echte wielrenkledingsite! 

 

Custom made

 Doordat wij onze eigen kleding borduren kunnen wij gemakkelijk afwijken van de standaardproducten in onze webshop. Mocht u een andere combinatie van borduursel en product willen of heeft u zelf een heel leuk eigen idee? Meld het dan! Wij kunnen altijd kijken wat we voor u kunnen doen. Misschien maken we voor u een limited edition of komt dankzij uw tip het (aangepaste) product in de webshop! Ook andere maten/kleuren zijn in overleg mogelijk.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Stijn en Caroline en hebben in 2019 samen Koerswiel opgericht! Op dat moment maakte wij beide deel uit van de nationale Paralympische selectie voor (baan)wielrennen en het ons leuk leek om naast onze wedstrijden en trainingen bezig te zijn met iets anders!

 

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe collecties en ander nieuws? Volg ons dan op Instagram! @koerswiel.nl

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »