Wie zijn wij?

Wij zijn Stijn en Caroline en zitten beide in de nationale Paralympische selectie voor (baan)wielrennen. In 2019 hebben wij samen Koerswiel opgericht omdat het ons leuk leek om naast onze wedstrijden en trainingen bezig te zijn met iets anders. Wij zijn op het idee gekomen om Koerswiel te beginnen omdat wij zelf al meerdere keren opzoek waren naar een cadeautje voor fietsende vrienden of teamgenoten, maar hiervoor weinig konden vinden. Na een aantal keer cadeautjes zelf te hebben laten bedrukken met een fiets erop als verjaardagscadeau en kraamcadeau dachten wij: laten we hier wat mee doen! En zo is Koerswiel uitgegroeid tot een website vol met: Wielrennen! Wij werken met plezier aan alle bestellingen die wij binnen krijgen en wij hopen dat jullie met plezier onze kleding dragen of cadeau geven!

Het ontstaan van Koerswiel

Koerswiel is ontstaan uit het idee dat wij als wielrenners graag in het dagelijkse leven laten zien dat we wielrenners zijn of ervan houden. Sommige mensen doen dit door een gave tattoo, drinken wielrenkoffie in een wieler café of praten de hele zomer over de Tour, de Giro en de Vuelta. Met de kleding van Koerswiel kun je de echte fietssfeer ook uit te kunnen dragen als je niet in het zadel zit! En dit is niet alleen leuk om te dragen, maar het is ook het perfecte cadeau voor een wielrenner!

Waarom koerswiel?

Wielrennen, wie houdt er niet van? Tegenwoordig heeft bijna elk huishouden wel een wielrenfiets in de garage staan. Hoe heerlijk is het om op een zomerse dag, 's avonds, na het werken nog even lekker op de fiets te stappen om je hoofd leeg te fietsen in de Hollandse wind. Of om in het weekend met een groep vrienden of een ander clubje heerlijk een ronde te maken, even pauzeren voor een kopje koffie (met appeltaart natuurlijk!) bidonnetjes bijvullen en weer lekker in het zadel te springen. Natuurlijk gaat je fiets ook mee op vakantie, de bergen in Frankrijk verkennen net als de mannen in de Tour doen, Kommetjes halen op plekken waar stiekem niet zoveel mensen komen of juist op plekken waar de grote namen rijden. Om je even te kunnen meten met de groten der aarde; een ervaring rijker, illusie armer maar daar moeten we het misschien even niet over hebben... We wanen ons allemaal wel eens in een echte koers, dromen over de eindsprint winnen of alleen in de demarrage zitten terwijl we eigenlijk gewoon op de dorpsweg rijden in ons eigen dorp. Wielrennen is een mooie sport en het wordt tijd voor een echte wielrenkledingsite! 

Custom made

Bij Koerswiel zijn wij dagelijks bezig met het maken en borduren van onze eigen ontwerpen op hoge kwaliteit kleding. Daarnaast hebben wij ook oog voor duurzaamheid. Wij streven naar langdurig goed materiaal en gebruiken dan ook garen die geschikt zijn om veelvuldig te dragen en te wassen. Doordat wij onze eigen kleding borduren kunnen wij gemakkelijk afwijken van de standaardproducten in onze webshop. Mocht u een andere combinatie van borduursel en product willen of heeft u zelf een heel leuk eigen idee? Meld het dan! Wij kunnen altijd kijken wat we voor u kunnen doen. Misschien maken we voor u een limited edition of komt dankzij uw tip het (aangepaste) product in de webshop! Ook andere maten/kleuren zijn in overleg mogelijk.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe collecties en ander nieuws? Volg ons dan op Instagram! @koerswiel.nl

Onze ontwerpen worden mede mogelijk gemaakt door ons creatieve brein: P. Kroneman.

Een deel van onze foto's zijn gemaakt door: Antoinet Roëling

Laat op een casual manier zien dat jij een wielrenner of een wielrenfan bent met de kleding van Koerswiel!